List Menu Bekal/Sarapan Pagi Anak-Anak

  1. Roti John
  2. Spaghetti Carbonara
  3. Spaghetti Bolognese
  4. Spaghetti cheddar cheese with mushroom
  5. Nasi goreng
  6. Mee hoon goreng singapore
  7. Mee hoon sup + sambal kicap pedas
  8. Maggi goreng (goreng atas kuali bkn goreng instant tu)
  9. Makaroni goreng
  10. Lempeng
  11. Roti cicah sup cendawan campbell
  12. Eggs bread toast + baked beans (roti celup telur pastu campak dalam kuali leper) <— bhahaha!!
  13. Eggs with cheese bread toast (roti selitkan dgn keju, celupkan dlm telur, campak dlm kuali leper)
  14. Roti hotdog belah tengah2 (yg mcm roti A&W tu)
  15. Roti jala + kari ayam
  16. Nasi lemak berlauk
  17. Sandwich scrambled eggs 
  18. Burger daging special homemade
  19. Daging burger / daging cincang masak tomato + cicah dengan roti 
  20. Burger benjo homemade

  1. American breakfast (roti bakar + baked beans + scrambled eggs + kentang goreng/wedges)
  2. Nasi planta + ikan dory grill + salad mayo
  3. Frozen roti canai + sambal sardin
  4. Frozen pizza
  5. Roti coklat nutella + peanut butter
  6. Roti putih + scrambled eggs + hotdog
  7. Aneka Nugget + kentang goreng (kalo terbangun lambat!)
  8. Roti mentega + milo
  9. Roti peanut butter banana
  10. Cup cakes oreo + kismis
  11. Donut ala2 Big 10 ke Dunkin Donut (aising dan filling kat atas ikut suka hati nak letak apa pun!  letak nutella, peanut butter pun boleh.  ikut kreatif memasing)
  12. Roti pizza
  13. French toast with honey
  14. Cornflakes + susu (lagi paling senang dan cepat!)
  15. Salad with hotdog / nuggets and peanuts
  16. Cheese stick bread with hotdog (guna yg cheese stick, then gulung dengan roti dan hotdog)
  17. Roti sardin celup telur, then campak dalam kuali leper
  18. Pasta goreng
  19. Roti Arab berinti daging / ayam / sardine (intinya macam inti karipap, cuma letak daging/ ayam/sardin ke dalamnya.  gunakan roti john.  masukkan inti, roti dicelup ke dlm tepung dan goreng dlm minyak panas.  toskan dan kemudian belah di tengah2 untuk taruk mayo dan sos.)
  20. Omellete rolls + chicken ham + seaweed + eggs
  21. Omellete rolls + salad + hotdog + peanuts
  22. Spaghetti olio biasa (tak payah letak seafood, campak jer lar bahan yg ada cth mcm fishcakes ke, hotdog, isi ayam, meatball dan lelain.  Ikut lar kekreatifan anda nak letak bahan apa2 pun)
  23. Kopok lekor (hiris memanjang tapi nipis.  sebab bila digoreng ia akan menjadi garing.
  24. Roti bakar mamak (dari korang dok kat kedai mamak order roti bakar mamak yang cuma disapu marjerin dan kaya, lepas tu dibakar, better korang buat sendiri kat rumah kan.  Sedap kalo dimakan panas-panas tapi tak berapa sesuai untuk dibuat menu bekal.  Menu sesuai untuk sarapan hari cuti!)

Advertisements

Posted on June 18, 2014, in Food & Recipes and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Beyond Water

Keperluan Bagi Anda yang Menyayangi Diri dan Keluarga

My Genius Baby - Qarissa & Quzayra

Apa Sajer ttg Kehidupan

Pakar Pemakanan

Pemakanan sihat untuk bayi, kanak-kanak, ibu, wargaemas dan masyarakat keseluruhannya

zaharuddin.net

Apa Sajer ttg Kehidupan

Ibu Bapa Bijak

Apa Sajer ttg Kehidupan

Apa Sajer ttg Kehidupan

masam manis

Apa Sajer ttg Kehidupan

ondscene.my

Reality in Real Life

%d bloggers like this: